Pouze celá zvířata z pastevních chovů

The Real Meat Society vzniklo v roce 2010 s velkými cíli. Otevřít v Čechách první řeznictví zpracovávající maso jen ze zvířat z pastevních chovů, vrátit na české talíře maso z původních plemen a ukázat, že i české hovězí může být křehké a chutné. Vše, co jsme si vytyčili, se nám podařilo, a co víc: po nás otevřela i další zajímavá řeznictví, což nás nemůže než těšit.

Když jsme začali v roce 2010 prodávat bedýnky s přeštickým prasetem chovaným venku, na loukách a v bio kvalitě, byla to taková malá revoluce. Jíme a prodáváme jen maso ze zvířat, která měla život. Narodí se ve volnosti (matka není zavřená někde v boxu, kde se nemůže ani otočit), sají mateřské mléko, jak dlouho se jim chce, jsou venku, běhají a dovádějí, žerou rozmanitou místní stravu a hodně zeleného – ano, zelenina je důležitá i pro zvířata. Rostou pomalu, nejsou nikde zavírána a násilím dokrmována, aby před porážkou rychle rostla. Prostě mají život bez stresu, ve kterém je do ničeho nenutíme.  

Naše zvířata jsou pak poražená na místních malých jatkách řezníkem, kterého známe a který má ke zvířeti maximální respekt. Zvířata nejsou nikam transportována (výjimkou jsou opravdu malinké farmy, pak sám farmář odveze zvířata pár kilometrů a je s nimi na porážce).

Nepracujeme s překupníky masa a víme naprosto přesně, jak naše zvířata žijí, kde a jak jsou porážená. Zpracováváme pouze naše celá zvířata. Nikdy nezpracováváme maso, které není od našich farmářů.

Veškeré maso za sucha vyvěšujeme. Hovězí nejméně 6 týdnů, skopové 3 týdny, vepřové a jehněčí nejméně 7 dní. Při suchém vyvěšování se sice odpařuje voda, tedy ztrácí na váze, ale chuť masa je neporovnatelná. Maso je krásně křehké a voní.

Hovězí maso je z plemena aberdeen angus, z volně se pasoucího dobytka, krmeného pouze trávou, v zimě senem. Pomalu rostoucí. Tento druh chovu zajistí nejen maximum chuti, ale také největší možný obsah prospěšných látek. Maso z trávou krmených krav má mimo jiné i lepší složení nasycených kyselin. Proto i ve světě pojem „grass fed beef“ synonymem nejlepšího hovězího.

Jehněčí máme z plemen suffolk a romanov.

Vepřové maso v naší stálé nabídce je z přeštického prasete, jen občas uděláme nějaké speciality z mangalice nebo berkshirského prasátka.


Objednávka online

Pokud si chcete nějaký kousek objednat a vyzvednout v Náplavní 5 či v Petrské 23, stačí kliknout zde.


Máme štěstí, že pracujeme s lidmi, kteří mají svoji práci rádi. Pracujeme s lidmi, kteří si stejně jako my stojí za řemeslem, které dělají. Oni farmařinu, my řezničinu. Navzájem se podporujeme a děláme vše proto, abychom zpracovali každý kousek našich úžasných zvířat a nic nepřišlo nazmar.